Kup – Dragan Mance

download

Kup Dragan Mance

Categories
Uncategorized

“DRAGAN MANCE CUP” SVETKOVINA IZ DEČIJIH SNOVA

Sportski centar “Partizan-Teleoptik” poseduje fantastične uslove za organizaciju a ceo ambijent mesta odigravanja turnira je kao iz dečije bajke.Kada je u junu 2017. godine, održan je prvi Dragan Mance Cup, okupio je 124 tima iz 10 zemalja evrope a po svim pokazateljima, pre svega utiscima gostiju bio je više nego uspešan a projekat je u potpunosti uspeo.Bio je prvi turnir u regionu koji je ponudio nešto novo. Pre svega veliki broj utakmica sa različitim protivnicima, utakmice su se igrale uz veliko prisustvo najvernijih navijača, a svi učesnici festivala fudbala vratili su se kući sa divnim uspomenama a najbolji timovi i pojedinci i sa  medaljama oko vrata za postignute rezultate. Klubovi, škole i akademije fudbala i učesnici turnira su se takmičili u tri dana a odivrano je blizu 700 utakmica. Tokom sva tri dana, organizator je pored utakmica organizovao niz drugih aktivnosti za decu, trenere i roditelje. Od tada do danas kup koji nosi ime legendarnog fudbalera i ikone navijača Partizana je rastao iz godine u godinu i postao sportska manifestacija od izuzeznog značaja za grad Zemun i republiku Srbiju. Festival je postao brend, takmičenje najvećeg standarda u Evropi koje se sa nestpljenjem iščekuje. Činjenica je da skoro tri meseca pre početka budu popnjene prijave u svim kategorijama, govore da je prestižna stvar biti deo dečijeg fudbalskog spektakla.Pored Partizana, Vojvodine i drugih superligaških klubova, na turniru su učestvovale ekipe iz svih delova Srbije od Vršca i Novog Sada do Kragujevca kao i timobi  iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Cene Gore, Rumunije, Madjarske, Slovenije, Grčke, Nemačke, Austrije, Slovačke, Poljske, Ukraine, Švedske, Kazahstana, Moldavije, pa čak iz daleke Australije. Utisci svih njih, zadovoljstvo dece, trenera i roditelja, poruke zahvalnosti i njihove objave na društvenim mrežama, pokazatelj su velikog uspeha projekta Dragan Mance Cup.Koliko su prethodna izdanja bila zanimljiva učesnicima, pokazuje i njihovo veliko interesovanje i za ovogodišnji spektakl koji treba da bude još jedna stepenica više u razvoju dečijeg sporta. Prijavljeno je 200 u muškoj i 20 timova u ženskoj konkurenciji. Blizu 3000 učesnika i bar još toliko navijača biće svedoci novog dečijeg fudbalskog praznika.   Učestvuju dečaci od 8 do 12 godina i devojčice rođene do 2007. godine. Poseban dignitet dogadjaju daje Spotklub TV, koji četvrtu godinu za redom  direktno prenosi 21 meč u 6 evropskih zemalja. Verovali ili ne, dolazi tim lisabonskog velikana Benfike, slavni grčki Paok, švedsku predstavlja Hamrbi, madjare Ujpešt, rumune Steaua, iz moldavskog glavnog grada Kišinjeva dolazi Radu Rebeja, kazahstance prestavlja tim Nova Generacija…
Treba istaći veliku pomoć FK Patizan,FS Srbije, Sporskog Saveza Srbije, zatim opštine Zemun na čelu sa poredsednikom Gavrilom Kovačevićem i njegovim zamenikom Žarkom Dronjak, koji su prepoznali značaj dečijeg fudbalskog festivala.
Ove godine svečanost otvaranja Dragan Mance Cup, uz defile timova biće upriličena na gradskom trgu u bogat kulturno zabavni program, brejk denseri, di džej, plesne grupe, pevaće Zorana Pavić, program će voditi naš poznati glumac Andrija Kuzmanović i prelepa novinarka televizine Vojvodina Marina Buljovčić a po proglašenju otvaranja od strane predsednika opštine Zemun, biće ispaljen veliki vatromet.
Dragan Mance živi sve ove godine u srcima navijača Partizana a popularnost legendarnog fudbalera ne jenjava ni posle 37 godina od prerano i tragično izgubljenog  mladog života.