Kup – Dragan Mance

admin-ajax-removebg-preview
Categories
Uncategorized

Najava 6. Dragan Mance Cup-a

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun i Sportskog Saveza Srbije u okviru Međunarodnog dečijeg fudbalskog festivala od 17. do 19. juna u Sportskom centru ”Partizan-Teleoptik” održaće se šesti po redu ”Dragan Mance Kup 2022” za  dečake uzrasta od osam do 12 godina, i devojčice uzrasta do 15. godina.
”Dragan Mance Kup” proglašen je sportskim događajem od izuzetnog značaja za Gradsku opštinu Zemun i Republiku Srbiju i najmasovnija je manifestacija ovog tipa u Evropi, te je 14. juna održana i konferencija za medije na kojoj su se organizatori i pokrovitelj događaja obratili javnosti sa detaljima vezanim za trodnevni dečiji fudbalski festival.
 ”Kao Gradska opština Zemun postali smo pokrovitelj ovog sportskog događaja koji je uključen u godišnji kalendar stalnih manifestacija od značaja za opštinu Zemun, jer  okuplja mlađe generacije i gaji zdrav i vedar sportski duh. Dragan Mance Kup je postavio visoke standarde u organizaciji i mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da Zemun ostane u nezaboravnom sećanju kao mesto gde se igra dobar fudbal, i sredina za druženje i razmenu iskustava”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.
Konferenciji je prisustvovao i zamenik predsednika GO Zemun Žarko Dronjak i izrazio zadovoljstvo činjenicom da broj učesnika Kupa raste iz godine u godinu, što angažuje i  turističke i ugostiteljske kapacitete Zemuna.
 Organizatori su najavili učešće 200 muških i 20 ženskih ekipa, odnosno 3000 učesnika ovog dečijeg fudbalskog praznika. Sportklub TV će i ove godine direktno prenositi 21 utakmicu u šest evropskih zemalja, kako je to činio i prethodne tri sezone.
 Kuriozitet je da će se na Šestom ”Dragan Mance Kupu” takmičiti i ekipe Lisabonske ”Benfike”, ”Paoka” iz ‘Soluna, ”Hamrbija” iz Švedske”, ”Ujpešta” iz Mađarske, Rumunske ”Steaue”, ”Radu Rebeja” iz Kišinjeva, Moldavije, Kazahstanske ”Nove generacije”, Australije i svih zemalja regiona.
 Goran Mance je najavio spektakularno svečano otvaranje Kupa na Velikom trgu s defileom učesnika, uz bogat kulturno-zabavni program koji će voditi glumac Andrija Kuzmanović i Marina Buljovčić, a u kojem će nastupiti brejk denseri, di džej, plesne grupe, Zorana Pavić, kao i vatromet.
 Na taj način rodni Zemun i Srbija čuvaju od zaborava svoju istinsku legendu  Dragana Mancea.