Kup – Dragan Mance

download

Kup Dragan Mance

Categories
Uncategorized

ZEMUN JE SVET

U nedelju, 19. juna, posle više od 600 odigranih utakmica, proglašenjem pobednika i najboljih pojedinaca u pet kategorija u konkurenciji dečaka od osam do 12 godina i devojčica do 15, na terenima SC ” Partizan -Teleoptik” svečano je zatvoren trodnevni Šesti međunarodni ”Dragan Mance Kup”.
Drugu godinu za redom pokrovitelj Kupa su Sportski savez Srbije, FSS i Gradska opština Zemun, a pehare pobednicima i statue i medalje pojedincima uručio je sekretar Skupštine opštine Zemun Marko Janković.
”Turnir je besprekorno organizovan, a odbornici Skupštine Gradske opštine Zemun su sa svoje strane između dva kupa usvojili odluku da se ”Dragan Mance Kup” uvrsti u stalne manifestacije od sportskog značaja za opštinu Zemun sa planski odvojenim sredstvima u budžetu Opštine”, istakao je Janković.

U konkurenciji dečaka 2014. godišta prvo mesto osvojila je ekipa ”Rabona” iz Beograda, a za najboljeg strelca proglašen je Arman Zulum iz ekipe “Sparta” Sarajevo, najboljeg golmana Filip Šujić iz ekipe “Tika Taka” i najboljeg igrača Andrija Marković iz ekipe “Rabona”.

Među dečacima 2013. godišta bez ijednog poraza šampionski pehar je podigla postava FK ”Benfika” iz Lisabona, koja je imala i najboljeg strelca Santoša Tiaga i igrača Antonia Koelja, dok je za najboljeg čuvara mreže proglašen Vukašin Vasilić iz FK ”Čukarički”.

Među desetogodišnjacima (2012 godište) trijumfovali su ”petlići” FK ”Partizan”, iz čijih redova je i najbolji strelac Rade Vulić i najbolji igrač u ovoj kategoriji Fabio da Silva, dok je za najboljeg golmana proglašen Filip Rus iz NK ”Maribor”.

PFK ”Žarkovo” trijumfovao je u kategoriji dečaka 2011. godišta, a najbolji igrač Teodor Jakšić, kao i najbolji golman takođe su iz redova ovog kluba, dok su titulu najboljeg strelca podelili Radmilo Obradović i Bogdan Pilčević iz ekipe ”Parni valjak”.

U kategoriji dečaka 2010. godišta ”Akademija Pandev” iz Strumice je u sjajnom finalu porazila Mariborčane. Za utehu, najbolji strelac je iz NK ”Maribor” – Aleks Hace, dok je Dimitar Petrov iz pobedničkog kluba proglašen za najboljeg golmana, a Miloš Tomašević iz FK ”Teleoptik” za najboljeg igrača.

U konkurenciji devojčica do 15 godina trijumfovala je ekipa ”Crvene zvezde” u velikom finalu sa drugoplasiranom ”Vojvodinom” iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzeo subotički ”Spartak”.
Sara Mitić iz ”Vojvodine” proglašena je za najboljeg strelca, a klupska drugarica Nevena Kurteš za najbolju igračicu, dok je Andrea Manojlović iz ”crveno-belih” nagrađena kao najbolji golman.

Dodeljene su i specijalne nagrade: besplatan odlazak na turnir Kick off u Sarajevo dobila je ekipa FK ”Rabona”, najbolja ekipa turnira je lisabonska Benfika, pehar Fer play dobila je ekipa Akademije Drago”s iz Australije.
Specijana nagradu “Dragan Mance”, koja se dodeljuje najboljem centarforu celog turnira pripala je Aleksandru Polimac iz ekipe pobednika u kategoriji 2010.godištu Akademije Pandev.

“Veliku zahvalnost dugujemo opštini Zemun, zatim Sprtskom Savezu Srbije i Fudbalskom Savezu Srbije. Bez Partizanove pomoći turnir ne bih bilo moguće organizovati. Želim da istaknem i sudijsku organizaciju čiji su članovi doprineli odličnoj oceni turnira. Volonteri koje nam je dodelio FSS su sjajno obavili svoj posao. Na kraju želim da se zahvalim i kompletnom timu ljudi koji zajedno samnom izneli najveći teret ove veoma lepe ali zahtevne manifestacije”- izjavio je odmah po završetku organizator Goran Mance.

Na Šestom ”Dragan Mance Kupu” igralo je 200 muških i 20 ženskih ekipa iz 15 zemalja sa tri kontinenta: Evrope, Azije i Australije.